Jamaica heeft iets minder dan 200 hotels, guesthouses en pensions en bijna 100 vakantiehuisjes (www.JAVAvillas.org).

 


Bezoekadres: Av. Hanssen Soulie 77, 1040 Brussel, België
Telefoon: +32 2 230 1170
Fax: +32 2 234 6969
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Openingstijden: ma. t/m do. 9.30-18.00 uur

 

Nederlanders kunnen voor informatie over een visum en andere documenten terecht bij:

Consulaat van Jamaica te Amsterdam

Herengracht 316

1016 CD Amsterdam

Tel: 020 626 77 62

06-28206308 

Fax: 020 622 09 76

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: www.consuljamaica.nl

Openingstijden: Uitsluitend op afspraak

 


Er zijn een groot aantal autoverhuurbedrijven, waaronder internationaal bekende ondernemingen en betrouwbare plaatselijke verhuurders. De meeste internationale verhuurders hebben een vergunning voor de internationale luchthavens Montego Bay en Kingston. Voor het huren van een auto moet u 23 jaar of ouder zijn, een geldig nationaal rijbewijs hebben en een borgsom betalen met contant geld, bekende creditcard of reischeques. Benzinestations zijn dagelijks geopend en accepteren zowel creditcards als contant geld. Een bekende autoverhuurmaatschappij op Jamaica is Island Car Rentals. Wij adviseren u erop te letten dat u het eigen risico kunt afkopen. In Jamaica wordt er links gereden. Rij voorzichtig, rustig en defensief. Lifters meenemen wordt afgeraden. 

20141109 122219.kleinDe wegen op Jamaica zijn in de afgelopen jaren erg vebeterd. Rondom het eiland zijn de wegen overwegend van goede kwaliteit. Alleen tussen Port Antonio en Kingston via de oostelijke weg heeft enig onderhoud nodig. Door het eiland heen zijn een paar goede wegen. De rest van de wegen is bochtig en smal en kennen putholes. Vanaf Ocho Rios bij St Ann is een snelweg (tolweg) aangelegd naar Kingston, waardoor u binnen het uur in de hoofdstad kunt zijn.

 

 


In vrijwel alle all-inclusive hotels krijgt u tijdens uw verblijf een badhanddoek te leen. Meestal kunt u eenmaal per dag een schone badhanddoek krijgen. Maakt u niet gebruik van een all-inclusive hotel, dan kan het zijn dat de hotels toch de badhanddoeken service kennen. Toch adviseren wij u een badhanddoek mee te nemen.

 


Afhankelijk van de klasse waarin u vliegt kunt u een maximaal aantal kilo's per persoon meenemen: wij raden u aan bij de betreffende luchtvaartmaatschappij te informeren: TUI Fly Nederland en België, Virgin Atlantic Airways, British Airways, Condor of Eurowings.