GETTING MARRIED IN JAMAICA

Visitors can be married just 24 hours after arriving in Jamaica providing prior applications have been made for the marriage licence; some Jamaican Hotels will make all the arrangement for your nuptial if you alert them in advance. Most marriage officers will perform weddings at their offices, homes or at places chosen by the couple and are able to provide witnesses for the ceremony.

 

Trouwinformatie voor de Nederlanders

Bezoekers kunnen al 24 uur na aankomst in Jamaica in de echt worden verbonden, op voorwaarde dat ze vooraf huwelijkstoestemming hebben aangevraagd. Hieronder treft u een overzicht aan van de benodigde documenten voor personen met een Nederlandse nationaliteit.

 

Jamaica: alles voor de grote liefde

"Onbezorgd gelukkig zijn", dat wil je als je verliefd op vakantie gaat. Er is een Caribisch eiland dat er een stijl van leven van maakt. "Don't worry, be happy", is het motto van de Jamaicanen. Ze hebben alle reden om gelukkig te zijn, want alledaagse zorgen worden ruim gecompenseerd. Jamaica is zo'n mooi eiland en zo zonnig ook... Romantische stranden, een intens blauwe zee, tropische regenwouden, vogels en vlinders en overal die vrolijke reggaedeuntjes. Een ideaal eiland dus voor verliefden, voor huwelijksreizen en trouwvakanties.

Langzaam daalt het vliegtuig op de luchthaven van Montego Bay. De nacht is warm, de geluiden en geuren van Jamaica komen meteen op de vakantiegangers af. Het wemelt van de mensen en overal klinkt er muziek. De ontspannen sfeer is bij alle gekrioel en gewemel tastbaar. Lekker!  

NY JAMA A031426 Wedding Couple 4C 1.klein

Jamaica is gul. 's Morgens wacht een ontbijt om 'hallo" tegen te zeggen. Op het terras met uitzicht op zee komen warme zoete broodjes op tafel, schalen vol exotische vruchten, eieren en worstjes, vers geperste sappen en locale gerechten die erg lekker blijken, zoals vis met een Jamaicaanse vrucht die "ackee" heet. De ober slentert neuriënd nabij en schenkt nog eens een heerlijke Blue Mountains coffee in en op het strand worden de ligbedden op rij gezet. Een dag van schaamteloos luieren ligt in het verschiet.

Bijgebruind en uitgerust is het na een paar relaxte dagen tijd om het eiland te verkennen. Want op Jamaica is meer te doen dan pur sang genieten op de prachtige stranden aan een zee haar prachtige kleurschakeringen, van smaragdgroen tot kobaltblauw. Het is ook een land van bossen en rivieren, prachtige heuvels, echte bergen, watervallen en bronnen. Puur natuur, maar ook adembenemend mooie tuinen, parken en fraaie plantages. Geniet van de vele uiteenlopende landschappen en schuif dan 's avonds aan tafel om te smullen van kreeft, pikante garnalen, de met de typische "jerk" kruiden gemarineerde schotels van vis, kip en vlees. Daarna op zoek naar een beachparty om onder de tropische sterrenhemel tot in de kleine uurtjes te dansen op de muziek die zo past bij het eiland van Bob Marley en niet te vergeten de hedendaagse Luciano en "Mr. Loverlover" Shaggy.


NY JAMA A031758 Couple at Sunset 4C.kleinIdyllische hotels en fraaie resorts

Vakanties in het teken van de liefde zijn een specialiteit van Jamaica. Zowel in de badplaatsen Ocho Rios, Montego Bay, Negril en Port Antonio als op romantische verscholen plekjes in het binnenland is er ruime keus aan grote en kleine hotels die in "Love & Marriage" zijn gespecialiseerd. De voorzieningen zijn voortreffelijk en de meeste hotels hebben zich zelfs gespecialiseerd in het organiseren van bruiloften en het verwennen van 'just married couples'.

Voor wie zelfs niet aan geld wil dénken tijdens zijn vakantie zijn daar de all inclusive resorts. Alle maaltijden, entertainment, faciliteiten zijn bij de reissom inbegrepen, dus al vóór vertrek betaalt. Zorgeloos genieten van smakelijke buffetten, verse sappen, drankjes, ligstoelen, badhanddoeken en tal van sportmogelijkheden. Voor menigeen is het toppunt van genieten zo'n dromerig kleiner hotel met een heel eigen sfeer, midden in de rijke en rustgevende natuur. Van eenvoudige pensions tot statige landhuizen. Soms liggen ze hoog in de bergen, soms aan een stil strand.

 

Avontuur of hangmat

Jamaicanen zullen er niet aan denken hun gasten op te jagen. "Don't worry, be happy" blijf liggen in je hangmat tussen de palmbomen en sein even als er een nieuwe rumpunch moet komen. Maar wie wat meer wil zien en meemaken, die is welkom. Het avontuur wenkt. Maak een tropische tocht door de Blue Mountains, op zoek naar exotische bloemen en de vlinders die daar omheen fladderen. Zwem met de dolfijnen en pijlstaartroggen nabij Ocho Rios. En neem zeker plaats op een bamboevlot voor een romantische raftingtocht over de rivier Rio Grande en Martha Brae. Onvergetelijk is ook een beklimming, dwars door de waterval heen, van de Dunn's River Falls bij Ocho Rios. Keus genoeg: op dit een eiland hoef je je nooit te vervelen!

Zeg ja op Jamaica

RJG Wedding2 dec2003  32Wie "ja" zegt tegen Jamaica krijgt de unieke kans om ook "Ja, ik wil" te zeggen óp het eiland voor verliefden met op de achtergrond het zilveren strand en een roodgouden zonsondergang. Jamaica maakt dat allemaal mogelijk. Tal van hotels en all inclusive resorts beschikken over een romantische trouwlocatie, van een prieel op het strand tot een brug over de waterval. Er is keus uit arrangementen naar ieders budget, smaak en mogelijkheden. Jamaica regelt alles voor een heuse bruiloft: van ambtenaar, dominee of priester tot confetti en bruidstaart. Ook dat hoort bij zorgeloos gelukkig zijn.

 

Om het gehele trouw arrangement in Jamaica of de huwelijksreis naar Jamaica te regelen zijn er gespecialiseerde reisorganisaties