Openbaar Vervoer

DSCF0034

Openbaar vervoer in Jamaica is niets minder dan een spannend avontuur. Als u ervoor kiest om overland te reizen, kan het besturen van een huurwagen een uitdaging  zijn, en misschien niet zo haalbaar (of goedkoop) als het openbaar vervoer. Bussen, minibusjes en taxi’s zijn de belangrijkste vervoermiddelen voor de meeste mensen op  het eiland, maar zijn enkel aanbevolen voor de meest onverschrokken toeristen.

 

Luxe busverbindingen

knutsford-busSinds enige tijd biedt de organisatie Knutsford Express uitstekende busverbindingen tussen Montego Bay, Ocho Rios en Kingston, Port Antonio, Negril en de Zuidkust. De moderne (met Wifi) en uiterst comfortabele bussen verbinden de steden enkele keren per dag tegen een goed betaalbaar tarief. Voor busverbindingen kunt u kijken op de site van Knutsford Express.

 

JUTA

Hier in Jamaica waardeert men onze gasten zoveel dat zij speciaal voor de bezoekers eigen vervoersdiensten hebben. Die heten JUTA (Jamaica Union of Travelers Association), JCAL en MAXI, bevinden zich in alle vakantiegebieden en zijn uitgerust met een vloot van goed onderhouden bussen, gewone wagens en luxevoertuigen, elk bestuurd zijn door ervaren en vriendelijke chauffeurs. Website van JUTA

  

Huurwagens

193De weg op gaan is wellicht een van de beste manieren om met het eiland kennis te maken. Met de auto ziet u het allemaal: van plattelandswegen en zandkusten tot geheime plekjes en leuke dorpjes achter de schermen. Zo ontdekt u ook de eigenaardigheden van onze straatcultuur en misschien van de cultuur in haar geheel. Kies dus een "huurwagen" bij één van de vele agentschappen die beschikbaar zijn over het hele eiland en start de wagen.

 

Hieronder staan een aantal links naar bedrijven die auto’s verhuren:

In Nederland te reserveren:

Sunny Cars

Lokaal te reserveren: 

Apex Cars 

Avis 

Budget Jamaica 

Danjor Cars 

Efay 

Exclusive Holidays 

Garmack Car Rentals 

Holiday Cars 

Island Cruiser Jamaica 

Island Car Rentals ( afkoop volledig Eigen Risico is mogelijk)

Metro Car Rentals