Zomervluchten naar Jamaica !

Per week een groot aantal vluchten naar Montego Bay (MBJ) via:
* 2x Condor vanaf Frankfurt (www.condor.com)
* 1x Edelweiss vanaf Zurich (www.swiss.com)

* Bijna dagelijks vluchten met Delta Airlines van Amsterdam via Atlanta naar Kingston & Montego Bay v.v.
 
* 1x Tui Fly NL op maandag (Route: Amsterdam - Montego Bay - Cancun (tussenstop) - Amsterdam 
* 1x Tui Fly BE op donderdag (route: Brussel - Punta Cana (tussensop) - Montego Bay - Brussel
 
Let's make it Jamaica ??

Alle toeristen zijn welkom en kunnen genieten van een ontspannen vakantie !

In Jamaica zijn alle toeristen welkom en binnen de Resilient Corridors kunnen genieten van een ontspannen vakantie.

De Resilient Corridors is een gebied van 300 km lang dat zich uitstrekt langs de noord- en zuidwestkust van Jamaica.
Je kunt je hier vrij bewegen, verschillende steden bezoeken, in verschillende hotels verblijven en meer dan 80 bezienswaardigheden ontdekken.
Natuurlijk wel met inachtneming van de lokale hygiënische maatregelen.

Huidige toegangseisen voor alle Jamaica-bezoekers (ook als je dubbel bent gevaccineerd) :

- Negatieve PCR- of antigeentest vereist (binnen 72 uur voor vertrek)
- Vraag binnen 7 dagen voor vertrek "Jamaica Travel Authorization" aan.

Alle informatie over de COVID-19 maatregelen tref je aan op www.visitjamaica.com

 

 JAMAICA TOURIST BOARD
(29 september 2021)

 

Courtyard by Marriott opent hotel in New Kingston
Na de bouw van twee jaren heeft op 1 december 2015 Courtyard by Marriott zijn deuren geopend in New Kingston. Gelegen op 20 kilometer van de internationale luchthaven van Kingston, biedt Courtyard by Marriott in New Kingston een perfecte balans tussen werk en vrije tijd. Het hotel biedt 129 kamers, een zwembad, moderne fitness faciliteiten, gratis high-speed WIFI, enkele vergaderruimtes voor conferenties en evenementen. In de nabije omgeving zijn enkele van de belangrijkste attracties van Kingston.

Tijdens de bouw van het hotel werd veel aandacht besteed aan het gebruik van lokale middelen en hulpbronnen. Op één na zijn alle medewerkers Jamaicanen. Omdat gewerkt werd volgens het Citizen Security and Justice Programme (CSJP) hebben vooral mensen uit de achterstandswijken een kans gekregen om vaardigheden te leren voor hun toekomstige beroep. Inmiddels hebben vijf van hen een vaste baan gevonden in het hotel.

Volgens de Nederlandse general manager, Koen Hietbrink, vertegenwoordigt deze Courtyard by Marriott in New Kingston een bewuste inspanning tot een positieve invloed op de natuurlijke en economische omgeving.

Meer informatie over het hotel: Courtyard by Marriott New Kingston
Link naar het CSJC programma / "Rooms with a Viewpoint": https://www.youtube.com/watch?v=E2YIrXglQqc

 


Video Jamaica - All we want to do is TREAT YOU RIGHT.

Geniet mee van de nieuwe promotiefilm Jamaica. Je hebt toch meteen zin om naar Jamaica te gaan?


Eerste UNESCO Werelderfgoed in Jamaica benoemd

Jamaica is zeer blij met zijn eerste Werelderfgoed. Tijdens de 39ste vergadering van het UNESCO World Heritage Comité in Bonn op 3 juli 2015 is het Blue & John Crow Mountains National Park in Jamaica opgenomen als UNESCO World Heritage Site.
Het is het meer dan 2000 meter hoge en dicht beboste gebergte in het oosten van het op twee na grootste Caribische eiland. Ongeveer 78.000 hectare van het natuurgebied wordt nu als Nationaal Park beschermd. Buiten het Nationale Park wordt de wereldberoemde Blue Mountain Coffee verbouwd.
View of Mountains from Hayfield.klein Blue Mountains 1.klein
Bepalende criteria voor de opname van het Nationale Park als Werelderfgoed zijn onder meer het feit dat de regio alle endemische vogels van Jamaica als ook vele andere zeldzame of endemische planten en diersoorten huisvest. De Blue & John Crow Mountains bezitten door de aangrenzend wonende en zeer traditie-bewuste Maroon gemeenschappen ook unieke culturele kenmerken. De cultuur, de traditie en de muziek van de plaatselijke bevolking wordt elk jaar tijdens de Misty Bliss Festivals gevierd.
Maroon showing a janga -M.Morgan.site 1356 0012-500-332-20150615100239 Doctors Bird.klein

Toeristen kunnen de Blue & John Crow Mountains zowel vanuit het noordelijk gelegen Port Antonio als ook vanaf Jamaica's hoofdstad Kingston bereiken.
De Blue & John Crow Mountains is de eerste Werelderfgoed in het Caribische gebied, dat zowel wordt benoemd als een natuurlijk én cultureel erfgoed. Tot nu toe zijn maar 31 van de in totaal meer dan 1.000 werelderfgoed locaties benoemd als natuurlijk én cultureel erfgoed.

Naast de Blue & John Crow Mountains heeft Jamaica nog twee andere locaties voorgesteld aan UNESCO, namelijk Seville Heritage Park met archeologische opgravingen van alle tijdperken kolonisatie van Jamaica, alsmede de onderwater ruïnes van Port Royal uit de 17e eeuw, toen een zeebeving deze piraten stad bijna volledig verzonk.

Jamaica heeft voor de periode 2013-2017 een zetel in World Heritage Committee van UNESCO. Dit is voor Jamaica een historisch succes, omdat Jamaica momenteel de enige Small Island Developing State is in het comité en daarmee een bijzondere verantwoording heeft voor zichzelf als ook andere eiland staten.