Kom je ook naar de vakantiebeurs in Utrecht?

Ook dit jaar staat Jamaica op de Vakantiebeurs in Utrecht met het nieuwe thema 'Jamaica, Heartbeat of the World".

Bezoek ons in hal 11, stand B051. Wij staan direct aan het altijd gezellige plein Caribbean Village.
Dagelijks geven wij in het "Caribbean Theater" een uitgebreide presentatie van 13.20 - 13.45 uur.

Tot snel op de beurs

JAMAICA TOURIST BOARD


Februari 2016: Reggae Month Jamaica

Februari is uitgeroepen tot Reggae Month en overal op het eiland zijn reggae evenementen. Ben je in Jamaica en heb je zin in een reggae party kijk dan op de reggae kalender of volg JaRia Reggae Month op Facebook

Meer informatie is ook te vinden op www.VisitJamaica.com. Dan kun je ook mee doen aan een Reggae Quiz.

Reggae Month

 

Courtyard by Marriott opent hotel in New Kingston
Na de bouw van twee jaren heeft op 1 december 2015 Courtyard by Marriott zijn deuren geopend in New Kingston. Gelegen op 20 kilometer van de internationale luchthaven van Kingston, biedt Courtyard by Marriott in New Kingston een perfecte balans tussen werk en vrije tijd. Het hotel biedt 129 kamers, een zwembad, moderne fitness faciliteiten, gratis high-speed WIFI, enkele vergaderruimtes voor conferenties en evenementen. In de nabije omgeving zijn enkele van de belangrijkste attracties van Kingston.

Tijdens de bouw van het hotel werd veel aandacht besteed aan het gebruik van lokale middelen en hulpbronnen. Op één na zijn alle medewerkers Jamaicanen. Omdat gewerkt werd volgens het Citizen Security and Justice Programme (CSJP) hebben vooral mensen uit de achterstandswijken een kans gekregen om vaardigheden te leren voor hun toekomstige beroep. Inmiddels hebben vijf van hen een vaste baan gevonden in het hotel.

Volgens de Nederlandse general manager, Koen Hietbrink, vertegenwoordigt deze Courtyard by Marriott in New Kingston een bewuste inspanning tot een positieve invloed op de natuurlijke en economische omgeving.

Meer informatie over het hotel: Courtyard by Marriott New Kingston
Link naar het CSJC programma / "Rooms with a Viewpoint": https://www.youtube.com/watch?v=E2YIrXglQqc

 


Rebel Salute (januari 15 & 16, 2016):

Wat begon als een show ter gelegenheid van de verjaardag op 15 januari van de reggae icoon Patrick "Tony Rebel" Barrett heeft een vaste plek de live muziek evenementenkalender ingenomen. Rebel Salute biedt een alcoholvrije en vlees-vrije, familie-georiënteerde omgeving. De eet standjes serveren een strikt Jamaicaans vegetarisch menu. Rebel Salute wordt bezocht door reggae liefhebbers uit de hele wereld en heeft optredens gehad van Jimmy Cliff, The Congos en Aswad, Jnr Gong en Chronixx. Rebel Salute is uitgegroeid tot het fundament en de viering van de Jamaicaanse roots muziek. www.rebelsalutejamaica.com
rebelsalute2016

 

Accompong Maroon Festival - 06 janurai 2016

Op 6 januari 2016 vieren de Maroons voor de 277ste keer het Accompong Maroon Festival. Dit ter ere van de wapenstilstand tussen het Britse leger en de Maroons. Het is een dag vol traditionele dans, zang, verhalen vertelling, koken en nog veel meer. Zeker de moeite waard voor een bezoek als u in deze periode in Montego Bay, Negril of de Zuidwest kust bent.

Meer informatie via www.visitjamaica.com/accompong-maroon-festival of bel op 00.1.876. 326.8805
Foto: lilylilyphotography.com 

Accompong