IMG 7141.Treasure Beach.kleinVer weg van de belangrijkste toeristische locaties is de Zuidkust een paradijs voor individuele reizigers. Hier vind je kleine hotels en pensions met een persoonlijke flair, maar vooral ook zeer gevarieerde landschappen. In de mangrove gebieden in Black River, spot je krokodillen tijdens een boot safari. De YS Falls zijn rustig gelegen watervallen, waar je aan lianen als Tarzan een sprong kunt wagen. Enorme kliffen en bergen, afgelegen baaien en stranden en heerlijke visgerechten zoals "Peppered Shrimps" zijn slechts enkele van de troeven van de Zuidkust . En als we het nu toch hebben over de culinaire hoogstandjes ... bezoek ook Appleton Estate, een beroemde rum distilleerderij, waar meer dan 15 verschillende rums worden gemaakt.

Negril en Montego bay liggen op ongeveer 2 uur rijden van Black River. Voor de stad Kingston moet u al ongeveer 4 uur inplannen.

Hieronder treft u een overzicht van een aantal attracties at de zuidwest kust van Jamaica. Op de website www.visitjamaica.com wordt een nog uitgebreider aantal mogelijkheden aangegeven.

 


20140809 124609.YSkleinDe mooiste watervallen aan de zuidwest kust van Jamaica zijn de YS Falls. Met een tractor rijdt u binne 15 minuten vanaf de ingang langs landerijen en de rivier naar de plek waar de YS Falls beginnen. Via een pad langs de rivier en waterpoelen komt u uiteindelijk bij de grote waterval. Het is hier heerlijk zwemmen in de verschillende waterpoelen en genieten van de tropische omgeving. Als een Tarzan en Jane kunt u vanaf de rotsen met touwn in de natuurlijke zwembaden springen. Ook kunt u bij de YS Falls ziplinen van boomtop naar boomtop.

 


IMG 7277.PelicanBar.klein2xBen jij ook lekker toe aan wat ontspanning en wil je daarvoor 30 minuten varen naar een bar op zee? Dan is Pelican Bar de ideale plek voor je. Het is een van hout en bamboe gevlochten "nest", waarvan de palen op een koraal rif zijn gebouwd. Vanuit de boot neem je het opstapje en sta je in een overdekte bar waar de eigenaar zijn potje domino speelt. Met je bestelde Red Stripe, frisdrank of cocktail zak je dan het warme water in en bekijk het vasteland van Jamaica. Of zwem naar de pelikanen op de rotsen verderop en proost je letterlijk met of op de pelikanen. Cheers mon !.

 

P9060063
Dit gebied dankt haar naam aan de Santa Cruz Mountains, die boven de stad uit torenen. Santa Cruz is de meest centraal gelegen stad in St. Elizabeth en qua bedrijvingheid de hoofdstad, alhoewel Black River de werkelijke hoofdstad is. Er wordt veel gehandeld, er zijn veel winkels en er is veel bedrijvigheid. Voor de Jamaicanen die in de bergen in het binnenland wonen is Santa Cruz de enige normaal en snelst bereikbare grote plaats.

 

Mandeville
De hoofdstad van Manchester, Mandeville, biedt een groot contrast tussen de oude en nieuwe stad. Er is een druk en rommelig stadscentrum, zakelijke buitenwijken in een groen heuvellandschap.  Mandeville ligt meer dan 600 meter boven het zeeniveau en is één van de vredigste en mooiste plekken op Jamaica. De stad dankt zijn naam aan de hertog van Manchester, die later de stad oprichtte en het de naam gaf van zijn zoon, de burggraaf van Mandeville, die regeerde in Jamaica. Rijke Engelsen bouwden indrukwekkende herenhuizen en landhuizen, omdat het landschap hen deed denken aan hun eigen land. Tegenwoordig zijn de meeste bewoners van de huizen Jamaicanen die zijn teruggekeerd na een lang verblijf in het buitenland, voornamelijk in Engeland.