IMG 0745.MBJ.kleinMontego Bay
, de grootste stad van noordelijk Jamaica, is het gehele jaar door een uitstekende plek om veel dingen te doen en te bekijken. Het is ook meestal de start locatie voor een rondreis over het gehele eiland. Hieronder treft u een overzicht van een aantal attracties in Montego Bay en de nabije omgeving. Op de website www.visitjamaica.com wordt een nog uitgebreider aantal mogelijkheden aangegeven.


Montego Bay heeft jaarlijks ook een aantal Top Evenementen:

Januari - Montego Bay Jazz Festival (eind Januari)

Juli - Reggae Sumfest (derde week van Juli)

 


3.HarleyDavidson.kleinNiet de Route 66, maar wel de Route A1 langs de kust van ‎Jamaica‬. Op een Harley Davidson vanuit Montego Bay naar St. Ann's Bay of Negril. Van de voet op het pedaal, naar de voet in het zand.
Yah mon, Harley Jamaica.


Website Rosehall Great House

Rose_Hall_Great_HouseDe witte heks, Annie Palmer, wacht u op in Rose Hall Great House. Vervloekt door slaven, veranderde Annie de plantage in huis waar gruwelijke dingen gebeurde. Vele slaven waren slachtoffer van haar martelingen en haar drie mannen waren omgekomen. Het Great House is slechts één van de attracties op de Rose Hall plantage. Bezoekers kunnen verder genieten van bergdorpen, suikervelden, luxe villa's, hotels, kilometers lange prachtige stranden en golfbaan "White Witch". Tegenwoordig kunt u ook een avondtoer doen in de Greathouse, het wordt dan pas echt "Spooky".

 

Rocklands_Bird_Sanctuary
Vogelliefhebbers zullen de beste tijd van hun leven hebben terwijl zij een tour maken. Er zijn verschillende tours mogelijk waarbij u heel veel Jamaicaanse vogels ziet, zoals de Doctors Bird en wellicht ook de Jamaican Tody. Met veel geduld en een beetje honingwater komen ze ook op aub hand zitten. Tel: (1-876) 383-5109

Rastafari_Indigenous_Village


Website Rastafari Indigenous Village

In de heuvels van Montego River Gardens bevindt zich Rasta Village, waar u kennis kunt maken met het leven van de Rastafari's in Jamaica. Bij een bezoek aan Rasta Village ontmoet u de mensen uit het dorp en krijgt u meer informatie over de geschiedenis van de rastafari cultuur, flora en fauna. Verder kunt u genieten van een dans- en drumspectakel en het lokale fruit en voedsel proeven.