reggae marathon 06 001Reggae_Marathon_06_012.klein

Marathon in reggae sferen


Op 3 december wordt in Negril in het westen van Jamaica de Reggae Marathon georganiseerd, het belangrijkste internationale sportevenement van Jamaica. Weliswaar behoort het niet tot de grootste, maar zeker wel tot de meest originele marathon wedstrijden ter wereld.

 

Op de vooravond van de marathon vindt de beroemde Pasta-party plaats, waarbij de sporters een reserve aan koolhydraten kunnen opbouwen en al in reggae sferen komen. In verband met de tropische temperatuur staan de deelnemers al om vijf uur in de ochtend aan de start. De sporters worden direct na het startschot langs het parcours begeleid en opgezweept door de reggae muziek van lokale bands en langs het parcours opgestelde luidsprekers. Sporters voor wie de gehele afstand te veel is kunnen ook kiezen voor de halve marathon of de wedstrijd van 10 kilometer.

 

Negril is een van de meest geliefde vakantieplaatsen op het Caribische eiland. Verscholen tussen de palmbomen en aan het 11 kilometer lange zandstrand bevinden zich een groot aantal hotels van verschillende categorieën. Sporters kunnen na hun inspanningen heerlijk genieten van een welverdiende vakantie.

Voor meer informatie: www.reggaemarathon.com