Bezoek het JAMAICA HOUSE tijdens de Olympische Spelen in Londen

Jamaica gebruikt de Olympische Spelen in Londen om zich naast het sportgebeuren ook van een andere kant te tonen. Van 3 tot en met 12 augustus presenteert de Jamaica Olympic Association (JOA) een Jamaica House op het “The O²“-terrein in Londen. Het Jamaica House toont het Jamaicaans cultuurerfgoed en een overzicht van de sportgeschiedenis.

 

Bezoekers van het Jamaica House beleven een interactieve reis door de geschiedenis van het Caribische eiland en zij worden geïnformeerd over de gastronomie, de drank, de muziek en de sport van Jamaica. Vanzelfsprekend zijn er ook originele Jamaicaanse producten en fanartikelen te koop. Wie niet in het atletiek stadion komt, kan in het Jamaica House de sprintonderdelen live volgen en Usain Bolt en andere Jamaicaanse medaillekandidaten aanmoedigen.

 

En dat is nog niet alles, in samenhang met het 50ste staatsjubileum van Jamaica wordt op het “The O²“-terrein van 22 juli tot en met 22 oktober de “Jamaica Summer” gevierd. Tot de hoogtepunten behoren de tentoonstelling over het Jamaicaanse reggae icoon Bob Marley als ook de live optredens van Jamaicaanse muzikanten, dj’s, schrijvers, cabaretiers toneelspelers en dichters. In het bijzonder wordt in Londen uitgekeken naar de optredens van de reggae grootheden Damian Marley, Shaggy en Jimmy Cliff.


Het Jamaica House is een gezamenlijk initiatief van de Jamaica Tourist Board en Jamaica50 in samenwerking met Jamaica Promotions Corporation (Jampro) en het Ministerie voor Jeugd, Sport en Cultuur. Jamaica House is van 3 tot en met 12 augustus dagelijks geopend van 16.00 uur tot en met middernacht. Meer informatie op www.jamaicahouse2012.com.